Hot Dog με μοσχαρίσιο φιλέτο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εναλλακτική και light συνταγή των hot dogs, άκρως χορταστική και γευστική. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική και λιπαρή εκδοχή που έτρωγες τόσα χρόνια.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. ζωμό κρέατος
  • 1+1/2κ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1κ. γλυκού ρίγανη
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 3/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 900γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1φλ. νερό
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 6 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1κ. σούπας ξίδι
  • 4 καυτερές πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
  • 8 ψωμάκια για hot dog

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το ζωμό, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και το κόκκινο πιπέρι.
  • Τοποθέτησε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε 1κ. σούπας λάδι και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα και μαγείρεψε και από τις δύο πλευρές.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το μείγμα με το ζωμό, το 1φλ. νερό και 1/2κ. γλυκού αλάτι.
  • Άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το κρέας να είναι πολύ τρυφερό.
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σόταρε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο αλάτι, το ξύδι και τις καυτερές πιπεριές.
  • Μαγείρεψε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Κόψε ελαφρώς τα ψωμάκια στη μέση άλειψε τον πάτο τους με το ζωμό του κρέατος που είναι στην κατσαρόλα.
  • Τοποθέτησε από πάνω το κρέας και μετά τις πιπεριές.

Tip


Read More

And More