“Είναι μαγικό να προσφέρεις αγάπη”: Οι τέσσερις δράσεις αλληλεγγύης της ΑΒ Βασιλόπουλος

Χριστούγεννα! Στις μέρες του… παραμυθιού, που η αγάπη και η αλληλεγγύη θριαμβεύουν, οι περισσότεροι ετοιμάζονται να απλώσουν τα χέρια για να ανταλλάξουν δώρα και φιλιά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Για κάποιους άλλους (πολλούς), όμως, οι γιορτές δεν έχουν ούτε λίγη από αυτή τη “χρυσόσκονη”. Εσύ τι δώρο θα κάνεις στους δικούς σου; Και τι θα προσφέρεις στους “διπλανούς” σου, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που έχουν ανάγκη;  “Είναι μαγικό να προσφέρεις αγάπη” απαντά η “οικογένεια” της ΑΒ Βασιλόπουλος και το κάνει πράξη με τέσσερις διαφορετικές ενέργειες, καλώντας τον κόσμο να ζήσει τη χαρά της προσφοράς, με συμβολικό και παραμυθένιο τρόπο! Για τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων, η ΑΒ Βασιλόπουλος, με μεγάλο και αξιόλογο κοινωνικό αποτύπωμα, υλοποιεί τέσσερις ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας με στόχο την ενίσχυση των συνανθρώπων μας: Θα “στρώσει” εορταστικό τραπέζι για χιλιάδες άπορες οικογένειες με παιδιά ανά την Ελλάδα, θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες της να χαρίσουν “Δώρο Αγάπης” είτε σε δικούς τους ανθρώπους είτε στους οικονομικά αδύναμους, θα δημιουργήσει χριστουγεννιάτικο παραμύθι για καλό σκοπό και θα δώσει μέρος των πωλήσεων από επιλεγμένα προϊόντα σε φορείς που βοηθούν παιδιά.

 

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος θα προσφέρει το εορταστικό γεύμα σε 6.000 οικογένειες με παιδιά, μια ενέργεια που υλοποιείται δύο φορές το χρόνο (Χριστούγεννα και Πάσχα). Το σπουδαίο πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, το 2012, με τη συνεργασία της ΜΚΟ “Μπορούμε” ενώ για πρώτη φορά το 2016 η ενέργεια υλοποιήθηκε δύο φορές με την ενίσχυση διπλάσιων οικογενειών. Έτσι και φέτος, η εταιρία –μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και του “Μπορούμε”–  θα ενισχύει οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.

Επιπλέον, τα “Δώρα Αγάπης” (χάρτινο κουτί που περιέχει βασικά τυποποιημένα τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, εβαπορέ κλπ) πωλούνταν πέρυσι σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και οι καταναλωτές μπορούσαν να το δωρίσουν σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο, να το αφήσουν στο καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων, ώστε έπειτα να δοθεί στον τοπικό φορέα στήριξης του καταστήματος ή να το χαρίσουν σε φορέα ή ΜΚΟ της επιλογής τους. Φέτος τα “μαγικά” κουτιά θα διατίθενται σε 60 επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα και θα πωλούνται στην τιμή των 4,50 ευρώ το καθένα. Όπως και πέρυσι, η ΑΒ θα δώσει το αντίστοιχο ποσό με τις πωλήσεις του δώρου στην Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας).

Η φετινή έκπληξη, όμως, είναι το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Η ΑΒ θα δημιουργήσει ένα παιδικό παραμύθι βασισμένο στη Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της εταιρίας, το οποίο θα πωλείται στο “σταντ Καλού Σκοπού” έναντι 1,99 ευρώ.

Όσο για την τέταρτη ενέργεια της ΑΒ, σε όλα τα καταστήματα το 2% από τις πωλήσεις συγκεκριμένων προϊόντων (που θα αναφέρονται και στα φυλλάδια) θα προσφερθεί σε φορείς που βοηθούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Read More

And More