Ποιο είναι το απαραίτητο συστατικό για ισορροπημένη διατροφή και υψηλή γευστική… εμπειρία;

Κάθε πρωί ξυπνούσα, έκανα ένα -αναζωογονητικό μεν, γρήγορο δε- μπάνιο, έπινα δυο γουλιές καφέ, άρπαζα ένα μήλο από τη φρουτοθήκη και… εκσφενδονιζόμουν στο ασανσέρ, γιατί σε μισή ώρα έπρεπε να είμαι στη δουλειά. Και αυτό είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβανόταν σε καθημερινή βάση στη ζωή μου. Δεν ήταν, λοιπόν, άξιο απορίας που στη διάρκεια της ημέρας αντιμετώπιζα δυσκολίες στο να λειτουργήσω και να είμαι αποδοτική! Παρ’ όλα αυτά, για πολύ καιρό αναρωτιόμουν γιατί σιγά- σιγά άρχισα να… κρασάρω! Μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο λάθος αντιμετώπιζα τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του! Βλέπεις, οι κακές διατροφικές συνήθειες είναι ο No1 λόγος για μια σειρά από δυσάρεστες «εμπειρίες» στην καθημερινότητά μας! Διότι ο οργανισμός είναι ο υπέρτατος μηχανισμός και αν δεν τον τροφοδοτείς κατάλληλα, αν δεν τον περιποιείσαι μέρα με τη μέρα, αν δεν «λαδώνεις» τα γρανάζια του, ε τότε, κάποια στιγμή θα… κλατάρει!

Όλα αυτά ήταν πράγματα που ποτέ δεν σκεφτόμουν και πολύ γρήγορα απέρριπτα ως αιτίες της μόνιμης δυσφορίας μου! Θέλεις το νεαρό της ηλικίας, η άγνοια κινδύνου και το βόλεμα, πάντως είχα συνηθίσει να φέρομαι κάπως… άσχημα στο σώμα μου και να μην «ακούω» αυτό που μου ζητάει. Μέχρι που κάποια συνάδελφος μου σύστησε το κεφίρ! Ομολογώ πως δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται. Ναι, είχα κάποια σχετική επαφή με το θέμα, μιας και γνώριζα πως είναι γαλακτοκομικό προϊόν και έχει κάποια “σύνδεση” με το γάλα, αλλά πέρα από αυτό… καμία σχέση! Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα γάλακτος, στο οποίο έχουν προστεθεί οι κόκκοι του ζυμομύκητα κεφίρ και το έχουν μετατρέψει σε αυτό το «θείο» ποτό! Και λέω «θείο», διότι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι επιστήμονες συνήθιζαν να το αποκαλούν «μυστικό της μακροζωίας» και «ελιξίριο της ζωής»! Πάντως, για αρκετά χρόνια έχει τεθεί στο… μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας και έχει αποδειχτεί πως τα οφέλη του κεφίρ στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ανεκτίμητα, από τα πρακτικά αποτελέσματα, όπως είναι η καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η υψηλή διατροφική αξία του που διοχετεύει στον οργανισμό ενέργεια και ευεξία, μέχρι την καλύτερη ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία! Cool, ε;

Βέβαια, για να μην αδικήσω τελείως τον εαυτό μου –και εσένα που μπορεί την ίδια πλάνη να πλανάσαι!- γευστικά το κεφίρ θυμίζει αρκετά το γάλα, μόνο που η ροή του είναι πιο πυκνή, παραμένει όμως ρόφημα! Ή μάλλον ΉΤΑΝ ρόφημα! Γιατί η ΟΛΥΜΠΟΣ κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά από… γιαούρτια κεφίρ! Ω, ναι! Τώρα το αγαπημένο κεφίρ, τρώγεται με το… κουταλάκι! Και επειδή η καινοτόμα ιδέα άξιζε και την ανάλογη μεταχείριση, η ΟΛΥΜΠΟΣ της έδωσε και μία ακόμη φοβερή προσθήκη: τις πιο πλούσιες γεύσεις φρούτων! Μάλιστα! Έτσι, πέρα από το απλό γιαούρτι Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ, μπορείς να βρεις και τα λαχταριστά κεφίρ με κομμάτια σύκου, ακτινίδιου και δαμάσκηνου! Και όλα με τραγανές νιφάδες βρώμης για ακόμη περισσότερη απόλαυση! Άλλωστε, πλέον με το νέο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ απόλαυση και ευεξία πάνε μαζί!


Read More

And More