Πώς να ψήσεις τις τέλειες πατάτες στα… μικροκύματα

Η πατάτα είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά τόσο της μεσογειακής διατροφής, όσο και του παγκόσμιου γαστριμαργικού χάρτη! Τόσο η μεστή και ήπια γεύση της, όσο και το γεγονός πως είναι ένα από τα οικονομικά λαχανικά που μπορεί κανείς να βρει στην αγορά, σε συνδυασμό με τη θρεπτική αξία της, την έχουν καταστήσει μία από τις κυριότερες τροφές! Πόσες φορές, όμως, έχεις λαχταρίσει αυτές τις υπέροχες πατάτες που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρή; Ξέρεις, αυτές που πύρωνε στη θράκα του τζακιού και μετά ακουμπούσε επάνω στην καυτή επιφάνειά της λίγο βουτυράκι και αλάτι και ξαφνικά, εντελώς από το πουθενά, ερχόταν στο πιάτο σου το πιο gourmet γεύμα όλου του κόσμου! Και τώρα αυτή η νοσταλγική ανάμνηση έχει “σκαλώσει” στο μυαλό σου, αλλά δυστυχώς δεν έχεις τζάκι! Ε, και; Αφού μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο, σε ακόμη λιγότερο χρόνο και χρησιμοποιώντας το φούρνο μικροκυμάτων σου!

Τι; Δεν το ήξερες; Κανένα πρόβλημα, θα σου πω ευθύς αμέσως πώς ακριβώς να το κάνεις! Δες παρακάτω και θα με ευγνωμονείς!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο
  • πιρούνι
  • ταψί

Και τι θα χρειαστεί να κάνεις:

  • Πλύνε και καθάρισε πολύ καλά την πατάτα, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα χώματος από τη φλούδα της και έπειτα στέγνωσέ τη καλά με μια απορροφητική πετσέτα.
  • Με το πιρούνι τρύπησε την επιφάνεια της πατάτας τέσσερις με πέντε φορές.
  • Άλειψέ τη ολόκληρη με λάδι και αλατοπιπέρωσέ τη καλά.
  • Βάλε την πατάτα σε ένα ταψάκι και ψήσε στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή ισχύ για πέντε λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός γαντιού για το φούρνο ή με μία τσιμπίδα γύρισε την πατάτα πλευρά και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
  • Αν ψήνεις δύο ή περισσότερες πατάτες, ψήσε για πέντε επιπλέον λεπτά.

  • Οι πατάτες θα είναι έτοιμες αν μπορείς με ένα μαχαίρι να φτάσεις μέχρι το κέντρο τους. Διαφορετικά, ψήνε τες για ένα λεπτό τη φορά, μέχρι να φτάνουν στο επιθυμητό σημείο.
  • Μόλις βγάλεις τις πατάτες, σκίσε με ένα μαχαίρι κάθετα τη μία πλευρά τους, βάλε στη σχισμή μία κουταλιά βούτυρο και απόλαυσε τις πιο αρωματικές και τρυφερές ψητές πατάτες!

Read More

And More