Συνταγή για Pop Corn από κουνουπίδι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ναι, στο ποπ κορν, αλλά στην πιο υγιεινή του εκδοχή. Το κουνουπίδι δίνει τα θρεπτικά του στοιχεία και ποτέ ξανά το σνακ αυτό δεν ήταν τόσο healthy!

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 κουτ. της σούπας γάλα
  • 100 γρ. τριμμένη, φρυγανιά
  • 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αβγό
  • 2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό, βράζεις το κουνουπίδι για 5 λεπτά.
  • Σουρώνεις το κουνουπίδι και το μεταφέρεις σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί, προκειμένου να “στεγνώσει”.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και το αβγό. Ανακατεύεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις την τριμμένη φρυγανιά, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ενώνεις και προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόβεις το κουνουπίδι σου σε μπουκίτσες και περνάς το κάθε κομμάτι από τα δύο μπολ. Πρώτα, από το μικρό και στη συνέχεια από το μεγάλο.
  • Μεταφέρεις τις μπουκίτσες κουνουπιδιού σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις στους 200 βαθμούς C για 25 λεπτά, γυρνώντας με μία σπάτουλα τις μπουκίτσες από την άλλη πλευρά στα μισά.
  • Σερβίρεις σε μπολάκια.

Read More

And More