Συνταγή για enchiladas με λιωμένο τυρί

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή, η οποία φλερτάρει έντονα με τον ουρανίσκο – και την κουζίνα – σου.

Συστατικά

  • 8 μεγάλες τορτίγιες
  • 8 φέτες κίτρινο τυρί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. της σούπας κόλιαντρο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • Λίγο βούτυρο, λιωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βουτυρώνεις ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζεις το νερό και αφού φορέσεις τα γάντια σου, με μία λεπίδα, βρέχεις λίγο τις τορτίγιες σου.
  • Τοποθετείς ως βάση στο πυρέξ τις τορτίγιες και τις γεμίζεις με το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το κίτρινο τυρί. Τυλίγεις και τις απλώνεις τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Παράλληλα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις τους ζωμούς σου, το κόλιαντρο, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν, μέχρι να βράσουν εντελώς. Τρίβεις την ντομάτα και την προσθέτεις στην κατσαρόλα για δύο λεπτά ακόμη. Προσθέτεις το τυρί κρέμα, μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Περιχύνεις τις τορτίγιες στο πυρέξ με τη σος, προσθέτεις λίγο βασιλικό ή μαϊντανό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο, προσθέτεις το τριμμένο τυρί, όσο είναι καυτό, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More