Συνταγή για καλοκαιρινή ομελέτα με ντομάτα και φέτα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το καλοκαίρι θέλει το πρωινό του. Χορταστικό, απολαυστικό, να σου δίνει ενέργεια πριν πας στο γραφείο ή κάνεις τις βουτιές σου. Σήμερα, ετοιμάζουμε μία εύκολη ομελέτα με φρέσκες ντομάτες και άκρως ελληνική φέτα!

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 4 αβγά
  • 2 τομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι δροσερή φέτα, τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το λάδι, ρίχνεις τις πατάτες με αλάτι με πιπέρι. Μετά από 3 λεπτά, ρίχνεις το κρεμμύδι και τηγανίζεις μαζί.
  • Παράλληλα, χτυπάς τα αβγά με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνεις τα αβγά και τις ντομάτες στο τηγάνι και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Μειώνεις τη θερμοκρασία και περιμένεις μέχρι το μείγμα να ροδοκοκκινίσει.
  • Γυρνάς την ομελέτα από την άλλη μεριά, μέχρι να ψηθεί.
  • Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτεις τη φέτα.
  • Με μία σπάτουλα τη μεταφέρεις από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

Read More

And More