Συνταγή για κρεμώδη σος αβοκάντο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία διαφορετική δροσιστική σος με βελούδινη υφή που της χαρίζει το βουτυρώδες αβοκάντο και συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά σου. 

Συστατικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο, πολύ καλά καθαρισμένα
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • 2 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο
  • 2-3 πράσινες πιπεριές
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • αλάτι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το αβοκάντο σου, αφαιρώντας την καρδιά και την φλούδα του. Κόβεις σε κυβάκια.
  • Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις όλα τα υλικά ένα – ένα, ανακατεύεις με μία κουτάλα και αρχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση. Χτυπάς και σταματάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να τσεκάρεις την υφή του.
  • Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή, την τοποθετείς στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά απολαμβάνεις.

Read More

And More