Συνταγή για μάφιν με φακές

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να δεις τις φακές με άλλο μάτι. Η ιδανική πρόταση αν είσαι μανούλα!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες κόκκινες φακές
  • 3/4 του φλιτζανιού μπανάνα, λιωμένη
  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας βανίλια
  • 2/3 του φλιτζανιού βρώμη
  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1/2 του φλιτζανιού νιφάδες σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμάνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
  • Μεταφέρεις τις μαγειρεμένες φακές σε ένα πολυμήχανημα και αρχίζεις να τις χτυπάς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.
  • Σταματάς για λίγο και προσθέτεις τα αβγά, την μπανάνα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζεις να ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις τη βρώμη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις.
  • Τέλος, προσθέτεις τις νιφάδες σοκολάτας και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
  • Βουτυρώνεις απαλά τις φόρμες για μάφιν και μοιράζεις ομοιόμορφα το μείγμα σου.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18 – 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα.

Read More

And More