Συνταγή για νιόκι με σπανάκι και παρμεζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αγαπάς τα νιόκι. Γιατί, είναι πεντανόστιμα και χορταστικά. Σπανάκι και παρμεζάνα τα ερωτεύονται και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό! 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νιόκι
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, ανάλατο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, μαγειρεύεις τα νιόκι σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για δύο λεπτά.
  • Προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύεις και βράζεις για 30 δευτερόλεπτα.
  • Περιχύνεις σταδιακά το γάλα και ανακατεύεις παράλληλα για 5 λεπτά, ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Καθαρίζεις το σπανάκι και το προσθέτεις στην κρέμα σου για 5 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνεις, απομακρύνεις από τη φωτιά και ρίχνεις την παρμεζάνα.
  • Αναμειγνύεις με τα νιόκι και μοιράζεις σε πιάτα.

Read More

And More