Συνταγή για νόστιμους πατατοκεφτέδες

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανοί όσο η πατάτα σου, γευστικοί όσο οι αγαπημένοι σου κεφτέδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια πατάτες, σε μορφή πουρέ
  • 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2/3 του φλιτζανιού κίτρινο τυρί
  • 1/2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ετοιμάζεις τον πουρέ πατάτας, βράζοντας αρχικά τις πατάτες και στη συνέχεια πολτοποιώντας τες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις πατάτες, το τυρί, το βασιλικό, το μπέικον και το αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
  • Σε δύο ξεχωριστά μπολ, τοποθετείς τα αβγά και την τριμμένη φρυγανιά.
  • Με ένα κουτάλι για παγωτό, σχηματίζεις μικρά μπαλάκια από το μείγμα πατάτας, τα οποία “περνάς” πρώτα από το αβγό και στη συνέχεια την φρυγανιά.
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ψήνεις τα μπαλάκια πατάτας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
  • Αφήνεις τους πατατοκεφτέδες σε ένα χαρτί, μεταφέρεις σε ένα πιάτο και απολαμβάνεις!

Read More

Read More