Συνταγή για spring rolls με κιμά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη παραλλαγή των αγαπημένων σου spring rolls που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά και να απολαύσεις κάθε στιγμή.

Συστατικά

  • 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο και καλά καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, προσθέτεις τον κιμά, το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σοταριστούν για 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Μόλις ανακατέψεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να πάρει το μείγμα σου μία βράση μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Παράλληλα, κόβεις τα φύλλα σου σε κομμάτια μήκους 16 εκατοστών και πάχους 8 εκ.
  • Απλώνεις στο κέντρο τον κιμά με τα μπαχαρικά του, διπλώνεις εσωτερικά και δίνεις στο spring roll σου το σχήμα φλογέρας.
  • Βουτυρώνεις εξωτερικά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Απολαμβάνεις, μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

Read More