Συνταγή για χούμους γλυκοπατάτας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί να την έχεις συνηθίσει ως βασικό συνοδευτικό στα κρεατικά σου, όμως, τώρα, η γλυκοπατάτα μετατρέπεται σε ένα γευστικό χούμους – ιδανική συνοδεία για τα #moviesnacks σου.

Συστατικά

  • 2-3 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 200 γρ. ρεβίθια, καθαρισμένα και μαγειρεμένα
  • 1 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από βραδύς, τοποθετείς τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και περιμένεις μέχρι να ξημερώσει, για να τα βράσεις.
  • Σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό, βράζεις τις γλυκοπατάτες και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνεις, για να έρθουν σε κανονική θερμοκρασία.
  • Προτίμησε να τις ξεφλουδίσεις, αφού βράσουν.
  • Παράλληλα, βράζεις τα ρεβίθια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς όλα σου τα υλικά σε μέτρια ένταση, προσθέτοντας σταδιακά λίγο ελαιόλαδο, αν δεις ότι είναι αρκετά πηχτό.
  • Μόλις αποκτήσει μία κρεμώδη υφή, ρίξε λίγο λεμονάκι και απόλαυσε το!

Read More

And More