Τα πρώτα artisanal αναψυκτικά στην Ελλάδα θα αλλάξουν τον τρόπο που πίνεις το ποτό σου και όχι μόνο!

Tα βλέπεις τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο στα “in” bar της πόλης και κατακλύζουν το newsfeed σου στα social media. O λόγος για τα “φωτογενή” και λαχταριστά αναψυκτικά Three Cents, που έχουν έρθει για να ανατρέψουν ό,τι ήξερες μέχρι σήμερα για τα ποτά και τα αναψυκτικά…

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι ένα δροσιστικό και άκρως γευστικό καλοκαιρινό cocktail; Σίγουρα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η βάση του. Εσύ τι τύπος είσαι; Προτιμάς την τεκίλα, το ρούμι, το gin ή τη βότκα; Σε αφήνω να κάνεις την επιλογή σου. Ωραία, αφού διάλεξες το είδος, προσπάθησε τώρα να σκεφτείς ποια θα ήταν ιδανικά τα υπόλοιπα συστατικά που θα “απογείωναν” το ποτό σου… Δώσε προσοχή στο τι θα επιλέξεις! Βλέπεις, τώρα είναι η στιγμή που θα “στρατολογήσεις” όλη τη φαντασία σου για να προσθέσεις την όξινη, γλυκιά, αρωματική και γεμάτη φρεσκάδα επίγευση! Δυσκολεύεσαι; Τι; Δεν ξέρεις; Μάλλον φταίει το γεγονός πως δεν σου έχω συστήσει ακόμα τα Three Cents a.k.a. τα πρώτα premium αναψυκτικά στην Ελλάδα! Πίστεψέ με, αυτά είναι η πεμπτουσία για τα cocktail και τα long drinks σου, ενώ σίγουρα θα θέλεις να τα πιεις και σκέτα, χωρίς καμία προσθήκη -ναι, είναι τόσο φανταστικά!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Κάθε ποτό θέλει και τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να αναδειχθούν τα αρώματα και η γευστική τονικότητά του. Γιατί, λοιπόν, να ζητήσεις από το bar ένα αδιάφορο και αφηρημένο “gin tonic”, όταν μπορείς να πιεις ένα gin με Aegean Tonic ή με Lemon Tonic; Διότι, αυτά είναι που θα κάνουν τη διαφορά στο ποτό σου και θα προκαλέσουν την επιθυμητή… αλυσιδωτή αντίδραση μικρών και μεγαλύτερων εκρήξεων στον ουρανίσκο σου, χάρη στο “αθάνατο” ανθρακικό, αλλά και την γλυκιά οξύτητά τους!

Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκίνησαν και την πορεία τους στην ελληνική αγορά τα Three Cents! Όταν ο bartender Γιώργος Μπάγκος θέλησε να επιμεληθεί στο μαγαζί που εργαζόταν τη δική του Paloma, το διάσημο μεξικάνικο cocktail με βάση την τεκίλα και τη σόδα από ροζ γκρέιπφρουτ, τίποτα δεν πήγε όπως θα ήθελε. Βλέπεις, τα φυσικά υποκατάστατα που χρησιμοποίησε για το ροζ γκρέιπφρουτ δεν ήταν ικανά να πλαισιώσουν το ποτό με το σωστό τρόπο. Κάπου εκεί ήρθε και η συνειδητοποίηση πως η αγορά είχε ένα σημαντικό κενό! Παρέα, λοιπόν, με τους τρεις φίλους και συνοδοιπόρους του στα bar της Αθήνας, Βασίλη Καλαντζή, Γιώργο Τσιρίκο και Δημήτρη Νταφόπουλο, αποφάσισαν να διοχετεύσουν τη μακροχρόνια πείρα τους και τη μεγάλη αγάπη για τη δουλειά τους σε νέα προϊόντα, που θα δημιουργούσαν εξολοκλήρου οι ίδιοι! Η αρχή έγινε φυσικά με την εκπληκτική Pink Grapefruit Soda, που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης όλου του project!

Μετά από πολλή μελέτη και διάβασμα, οι τέσσερις bartenders κατάφεραν να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα bubbles, δηλαδή τις θαυματουργές… μπουρμπουλήθρες! Και έτσι έγινε! Τα Three Cents βασίζονται στα πολύ ποιοτικά και προσεκτικά διαλεγμένα συστατικά τους, αλλά και στην υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό, που δίνει ζωντάνια στο ποτό μέχρι την τελευταία του σταγόνα! Συνοδεύουν ιδανικά κάθε είδος cocktail ή long drink, με διακριτικά φυσικά αρωματικά βότανα, εσπεριδοειδή και μπαχαρικά, τα οποία αναδεικνύουν το χαρακτήρα του ποτού, ισορροπώντας τα στοιχεία του, και χωρίς ποτέ να το επισκιάζουν!

Και οι επιλογές που έχεις είναι πολλές! Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στη σόδα Two Cents Plain, το δικό τους τόνικ Tonic Water, εννοείται την Pink Grapefruit Soda, το αρωματισμένο με λεμόνι, lime και νεράντζι Lemon Tonic, την εκπληκτική Ginger Beer, το μεσογειακό ταμπεραμέντο του Aegean Tonic με αγγούρι, βασιλικό, ελληνικά βότανα, εσπεριδοειδή και μπαχαρικά και τέλος, την εκλεπτυσμένη Gentleman’s Soda με περγαμόντο και μανταρίνι!

Μάλιστα, τα Three Cents αυτό το καλοκαίρι κάνουν το επόμενο βήμα και… μεγαλώνουν! Σε νέο μπουκάλι των 275 ml (όσο δηλαδή μια απολαυστική μερίδα), οι δυο δημοφιλέστερες γεύσεις, Pink Grapefruit Soda και Gentlemen’s Soda, έρχονται για να δροσίσουν τα απογεύματά μας. Έτσι, τα αγαπημένα Three Cents, εκτός από τα πιο “in” bar, είναι πλέον διαθέσιμα και σε σημεία, όπου μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα! Θα τα βρούμε στα καλύτερα cafe της πόλης, ενώ αποτελούν και ιδανική πρόταση για να “ξεδιψάσουν” τις εξορμήσεις μας στην παράλια, αλλά και τις καλοκαιρινές βόλτες μας.

Για απάντησε, λοιπόν: Εσύ ποιο Three Cents θα διαλέξεις;

Read More

And More