Η κλασική bolognese

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

“Να πάρει, πάει η μακαρονάδα μου!” έλεγε και ξανάλεγε ο Καμπαμαρού… Ο καρατέκα των παιδικών μας χρόνων τρελαινόταν για την μακαρονάδα του και είπαμε να τον τιμήσουμε με μια κλασική και υπέροχη συνταγή.

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 11
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 150 γρ. τοματοχυμό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το σκόρδο να πάρει άρωμα. Αφαίρεσε και σόταρε το κρεμμύδι
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Στο τέλος σβήσε με το κρασάκι σου και άφησε να φύγει το αλκόολ
  • Συμπλήρωσε τον τοματοχυμό και ίσως λίγο νερό αν χρειαστεί, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά
  • Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα

Tip


Read More

And More