Ινδικό κοτόπουλο με καρυκεύματα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φιλέτο κοτόπουλο με ινδικό άρωμα και αρωματικό ρύζι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 3 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 ντοματοπολτός
  • 2 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 3 κ. γλυκού κύμινο
  • 3 κ. γλυκού κόλιανδρος
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο λιωμένο.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σκούπισέ το καλά, ώστε να μην έχει υγρά.
  • Ανακάτεψε το μπούκοβο, τον κουρκουμά και το αλάτι σε ένα μπολ και πέρασε από το μείγμα τα φιλέτα.
  • Ψήσε το κοτόπουλο στο τηγάνι για 15 λεπτά. 
  • Πρόσθεσε την ντομάτα, το τζίντζερ, το κύμινο και τον κόλιανδρο και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι και άσε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
  • Τέλος, πρόσθεσε το βούτυρο και το χυμό του λεμονιού και σέρβιρε με αρωματικό ρύζι.

Tip


Read More

And More