Ισπανική τορτίγια με πράσο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Άκουγα κι εγώ τορτίγια, τορτίγια. Μέχρι που ένας ισπανός φίλος μου είπε να την ετοιμάσει ειδικά για μένα. Ομελέτα μου έφτιαξες του απάντησα; Είναι το εθνικό φαγητό της Ισπανιάς και όσο κι αν σου φαίνεται απλό, πρέπει να το δοκιμάσεις. Εδώ αλλάξαμε το κρεμμύδι με πράσο…

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένε και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 6 πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φετούλες (χώρισε το πράσινο από το λευκό)
  • 4 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε πολύ λεπτές φέτες και άφησε να στεγνώσουν
  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι
  • Τηγάνισε τις πατάτες να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να κάνουν τραγανή κρούστα στις άκρες πρόσθεσε το λευκό μέρος των πράσων
  • Στο τέλος πρόσθεσε και το πράσινο μέρος του πράσου στο τηγάνι
  • Αφαίρεσε τις πατάτες και το πράσο και ανακάτεψε στο μπολ με τα αυγά
  • Άφησε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και πρόσθεσε το μείγμα με τις πατάτες, τα πράσα και τα αυγά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε την τορτίγια να ψηθεί για 10 λεπτά
  • Γύρισε την τορτίγια από την άλλη πλευρά για περίπου 5 λεπτά
  • Αφού ψηθεί καλά κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει καλά πριν κόψεις σε κομμάτια

Tip


Read More

And More