Καλαμάκια με καπνιστή γαρίδα

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτικά “σουβλάκια” με γαρίδες μαριναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και σκόρδο

Συστατικά

  • 2 1/2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ξύσμα και χυμός ενός lime
  • 24 μέτριες γαρίδες
  • 2 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από ένα lime
  • 12 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα καλαμάκια στη μέση και άφησέ τα να μουλιάσουν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για μισή ώρα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι καρύδας με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το καγιέν, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό ενός lime.
  • Πλύνε και καθάρισε καλά τις γαρίδες και έπειτα βαλ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τες με το μείγμα των υπόλοιπων υλικών.
  • Πέρασε από τα καλαμάκια δύο γαρίδες στο καθένα και άφησε τα σουβλάκια στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά την γκριλιέρα και βάλε τα σουβλάκια να ψηθούν για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Γύρισέ τα πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα δύο με τρία λεπτά.
  • Μετάφερε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και γαρνίρισε με το ψιλοκομμένο ραπανάκι και το ξύσμα ενός lime.

Read More

And More