Καλαμαράκια με ρύζι και ντομάτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πιλάφι με άρωμα θάλασσας και φρέσκο θυμάρι

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 800 gr καλαμάρι μικρό
  • 1 φλ. ντοματοπολτός
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 φλ. άνηθος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε καλά τα καλαμαράκια και κόψε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα, αλάτισέ τα καλά και άφησέ τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και ρίξε το πράσο με το κρεμμύδι και σόταρέ τα.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακάτεψε και «σβήσε» το φαγητό με το κρασί.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι της και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Ρίξε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ούζο, διάλυσε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και πρόσθεσε και αυτόν, μαζί με τον ντοματοπολτό και το θυμάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.

Tip


Read More

And More