Καλαμάρι γιαχνιστό στην κατσαρόλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστό καλαμάρι με ντομάτα και ελιές

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 ελιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 300 gr καλάμαρι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και τηγάνισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κοτσάνια του μαϊντανού.
  • Μόλις μαλακώσουν, πρόσθεσε τις ελιές, την πιπεριά και την πάπρικα και τσιγάρισέ τα όλα μαζί για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, μαγείρεψε για 15 λεπτά και ρίξε στην κατσαρόλα τα φασόλια.
  • Ρίξε αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το βρασμό.
  • Τοποθέτησε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράσε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Έλεγξε αν το καλαμάρι είναι τρυφερό, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ανακάτεψε στο φαγητό το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα του μαϊντανού.

Tip


Read More

And More