Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα με κολοκύθια στο γκριλ, ντοματίνια και φέτα

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος στη μέση
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 430 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1/ φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • 100 gr φέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και άλειψε τα κολοκυθάκια με μία κουταλιά λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσέ τα καλά και τοποθέτησέ τα στην γκριλιέρα αφού έχει κάψει στην εστία της κουζίνας.
  • Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, αφαίρεσέ τα από το σκεύος και άφησέ τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μόλις κρυώσουν τα κολοκυθάκια, κόψ’ τα σε φέτες (μισοφέγγαρα).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα κολοκυθάκια με τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τον βασιλικό και θρυμμάτισε από πάνω τη φέτα με τα χέρια σου.
  • Ανακάτεψε με προσοχή και σέρβιρε.

Read More

And More