Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητές πιπεριές και μοτσαρέλα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές πιπεριές φούρνου με μοτσαρέλα και βασιλικό

Συστατικά

  • 1,5 kg χρωματιστές πιπεριές κέρατο
  • 6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 340 grμοτσαρέλα
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Αφαίρεσε από τις μεγάλες πιπεριές το κοτσάνι και τους σπόρους και άφησε τις μικρές ολόκληρες.
  • Ανακάτεψε τις πιπεριές με το σκόρδο και το λάδι σε ένα ταψί και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Μόλις κρυώσουν οι πιπεριές, σέρβιρέ τες σε μια πιατέλα και από πάνω βάλε τα φύλλα βασιλικού και την μοτσαρέλα.
  • Περίχυσε με το βαλσαμικό ξύδι και όσους χυμούς έχουν μείνει στο ταψί από τις πιπεριές και πρόσθεσε αλατοπίπερο.

Read More

And More