Κανελονια γεμιστά με κιμά

5
Mερίδες

Δεν θα δυσκολευτείς να τα ετοιμάσεις, ενώ τα διάφορα τυριά και η σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά θα γαργαλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου! Κλασικό και παράλληλα εντυπωσιακά νόστιμο…

Συστατικά

  • 1 κουτί κανελόνια (500gr)
  • 1/2  κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 κύβος ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σ τοματοπελτέ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1/2  φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 gr κεφαλογραβιέρα
  • 100-150 gr ρεγγάτο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Μαϊντανό
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Βασιλικό
  • 300 gr γκούντα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά.
  • Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
  • Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.
  • Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλτερα τα τρίψεις) και ανακάτεψε
  • Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι.
  • Βάλε  νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήσε στο φούρνο στους 200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.
  • Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.

Tip

Μην βράσεις τα κανελόνια από πριν...δεν ειναι αναγκαίο!

Read More

And More