Κανελόνια με σπανάκι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια κρέμα από σπανάκι γεμίζει τα πεντανόστιμα κανελόνια σου και δίνει ένα πιάτο με πολλά αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και βιταμίνες! 

Μονάδες Orac: 7440

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το σπανάκι να το ζεματίσεις σε καυτό νερό. Παράλληλα άχνισε ελαφρά να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια
  • Ρίξε στο σπανάκι, πρόσθεσε λίγο νερό, ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και αλτοπιπέρωσε
  • Αφού βράσει καλά, άφησε το μείγμα να κρυώσει και το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του. Πρόσθεσε και το ανθότυρο και ανακάτεψε
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τα κανελόνια σου να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν
  • Σούρωσε και γέμισε με την κρέμα από σπανάκι. Στρώσε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και ελαιόλαδο, σκέπασε να μην καούν και ψήσε στο φούρνο στους 200οC
  • Μέχρι να γίνουν τα κανελόνια σου – 20/30 λεπτά – ετοίμασε τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσουν
  • Σέρβιρε τα κανελόνια με μια κουταλιά της σούπας ντομάτα

Tip


Read More

And More