Καπνιστό Κοτόπουλο ‘Bang Bang’

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια πολύχρωμη συνταγή που θα ξερτρελάνει τους μικρούς και θα ικανοποιήσει τους μεγάλους. Πρόκειται για πρόταση από το βιβλίο Cook With Kids, το οποίο και κέρδισε φέτος το βραβείο Gourmand World Cookbook. Το βραβείο απονεμήθηκε στην έκδοση γιατί ο σκοπός της ήταν φιλανθρωπικός. Όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις του θα δωθούν στο Great Ormond Street Hospital School!

Συστατικά

  • Για τη σος: 200 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 5 κ.γ. γλυκιά σος chilli
  • 5 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 5 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 125 ml ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • Για το κοτόπουλο: 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 1/2 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 12 φύλλα κόλλαντρο ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • 1/2 lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ελαφρά το φυστικοβούτυρο σε μπεν μαρί. Αφού μαλακώσει κατέβασε από τη φωτιά, αλλά άφησε το πάνω από καυτό νερό
  • Πρόσθεσε σταδιακά την σος chilli, το σουσαμέλαιο και και το ηλιέλαιο, το ζεστό νερό και τέλος της σος σόγιας
  • Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά απόσυρε το μπολ από το νερό και άφησε την σος να κρυώσει
  • Βάλε τα στήθη με το κοτόπουλο να ψηθούν σε αντικολλητικό σκεύος ή σε γκριλ και κόψε σε μακρόστενα κομμάτια
  • Πρόσθεσε στο ίδιο μπολ τα καρότα, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και το κόλλαντρο και ανάμειξε απαλά. Συμπλήρωσε το σουσάμι και τη σόγια και στίψε το χυμό λεμόνι
  • Σέρβιρε περιχύνοντας με τη σος και λίγο ακόμη σουσάμι

Tip


Read More

And More