Καραμελωμένες γλυκοπατάτες

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ορεκτικό… γλυκοπατάτες στο φούρνο με επικάλυψη από λιωμένα καραμελάκια. Ακούγεται περίεργο, είναι όμως το πιο γιορτινό ορεκτικό που ετοίμασες ποτέ!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 7-8 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 με 1 φλιτζάνι μικρά marshmallows

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα πυρέξ που θα σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο ή ακόμη καλύτερα γάστρα άλειψε το βούτυρο στα εσωτερικά τοιχώματα. Στρώσε τις πατάτες
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα και την μαύρη ζάχαρη με το αλάτι. Περίχυσε τις πατάτες
  • Σκέπασε και και ψήσε σε πολύ χαμηλή φωτιά (160oC) για 5-6 ώρες. Αν δεν έχεις τόσο χρόνο, πρόσθεσε 1/2 ακόμη φλιτζάνι πορτοκάλι και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 1 1/2 ώρα
  • Αφού μαλακώσουν οι πατάτες αφαίρεσε το καπάκι και κάλυψε με τα marhsmallows. Ψήσε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα καραμελάκια.

Tip


Read More

And More