Καρδούλες μαρέγκα

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαυστικά μαρεγκάκια σε σχήμα καρδούλα για να εντυπωσιάσεις τον αγαπημένο σου! Η συνταγή είναι πολύ απλή!
Θερμίδες:108/μερίδα

Συστατικά

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουτ. ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Περίπου 1 φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι φράουλα πολύ μαλακό
  • Τρίμματα από λευκή σοκολάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μίξερ χτύπησε το ασπράδι με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να γίνει αφρός.
  • Σταδιακά πασπάλισε με τη ζάχαρη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Χτύπησε μέχρι η μαρέγκα να γίνει πολύ σκληρή και γυαλιστερή στην κορυφή, τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε περίπου 30 δευτερόλεπτα περισσότερο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 °.
  • Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πάνω από αυτό βάλε τις μαρέγκες που έχεις κάνει σε σχήμα καρδιά.
  • Ψήσε για 45 λεπτά, κλείσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες για 1.5 ώρα μέσα.
  • Περίπου 1 έως 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, γέμισε κάθε μαρέγκα με μαλακό παγωμένο γιαούρτι. Βάλε τες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Γαρνίρσε τις μαράγκες με τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Tip


Read More

And More