Καρμπονάρα κολοκύθας με πανσέτα και φασκόμηλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματική καρμπονάρα με πουρέ κολοκύθας, τραγανή πανσέτα και φασκόμηλο

Συστατικά

  • 340 gr σπαγγέτι
  • 120 gr πανσέτα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. φύλλα φασκόμηλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο ελαφρώς
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Για τον πουρέ κολοκύθας:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
  • Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
  • Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
  • Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.

Για την καρμπονάρα:

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε την πανσέτα ψιλοκομμένη για περίπου έξι λεπτά.
  • Αφαίρεσε την πανσέτα από το τηγάνι, πρόσθεσε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρισε το φασκόμηλο για ένα λεπτό.
  • Βγάλε το φασκόμηλο από το τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο με το εσαλότ για δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι ένα φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας και μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό των ζυμαρικών.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και το χτυπημένο αυγό με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και πρόσθεσε λίγο ακόμη από το βραστό νερό, μέχρι να γίνει η σάλτσα λεία.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με την πανσέτα και το αρωματικό φασκόμηλο.

Read More

And More