Καροτοκεφτέδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χωρίς τηγάνισμα σε πολύ λάδι, με υπέροχη γεύση από τα μυρώνια, αυτοί οι καροτοκεφτέδες είναι μια μοναδική συνταγή για ένα ελαφρύ γεύμα ή και ορεκτικό!
30 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 φλιτζ. φρυγανιά
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημέμα
  • μισό φλιτζ. φρέσκα μυρώνια
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • μισό φλιτζ. άπαχο, στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάλε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα αυγά, τα μυρώνια και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
  • Φτιάξε κεφτεδάκια με 1,5 κουταλιά της σούπας από το μίγμα που θα τα πλάσεις με τα χέρια σου και θα τα πατήσεις ελαφρά.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή ένταση.
  • Ψέκασέ το με λίγο μαγειρικό σπρέι.
  • Βάλε μία φουρνιά από κεφτέδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  • Βγάλε από το τηγάνι και βάλε σε πιατέλα.
  • Σέρβιρε με το γιαούρτι.

Tip

Στράγγισε πολύ καλά το κρεμμύδι από τα ζουμιά του ώστε να μη διαλυθούν οι κεφτέδες σου!

Read More

And More