Καρυδόπιτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η γεύση από τα καρύδια σε μια μελωμένη πίτα που γεμίζει το στόμα με υπέροχη αφράτη ζύμη. Καρυδόπιτα… συνόδευσέ τη με παγωτό!

Συστατικά

  • 1 φίτζάνι ζαχάρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 1/2 φλίτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ baking soda
  • 3 κ.γ baking powder
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άφησε το βούτυρο λίγο να μαλακώσει και πρόσθεσέ το με τη ζάχαρη στο μίξερ
  • Χτύπα μαζί και τα αυγά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα,
  • Ανακάτεψε τα καρύδια με την καβέλα και το γαρύφαλο και πρόσθεσέ τα στο μίξερ
  • Διάλυσε τη σόδα στο κονιάκ και πρόσθεσέ τη στο υπόλοιπο μείγμα
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και ρίξε σιγά, σιγά στο μίξερ
  • Βουτύρωσε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγο αλεύρι και στρώσε τη ζύμη
  • Ψήσε σε δυνατό φούρνο στους 200oC για μία ώρα περίπου. Αφού ζεσταθεί καλά ο φούρνος και αρχίσει να φουσκώνει το γλυκό χαμήλωσε το φούρνο και άφησε
  • Βράσε το σιρόπι σε κατσαρόλα για μόλις 5 λεπτά. Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και σιρόπιασε όσο είναι ζεστή

Tip


Read More

And More