Καστανό Basmati με ψιλοκομμένα λαχανικά και ανανά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εξωτικές νότες σε ένα πιάτο με τραγανά λαχανικά και καστανό ρύζι Agrino Brown Basmati

Συστατικά

  • 500 gr καστανό ρύζι Agrino Basmati
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 gr αρακά βρασμένος
  • 100 gr φασολάκια βρασμένα
  • 100 gr καλαμπόκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φέτες ανανά κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 120 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml soya sauce
  • 3 κ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino Basmati και το αφήνουμε να βράσει για 20’. Όταν το καστανό ρύζι Agrino Basmati είναι έτοιμο το σουρώνουμε καλά και το κρυώνουμε ελαφρώς.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3’, ανακατεύοντας συχνά.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον αρακά, τα φασολάκια, το καλαμπόκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3’.
  • Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino Basmati και τον ανανά, σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και περιχύνουμε με την soya sauce.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Tip

Οι φυτικής προελεύσεως τροφές, παρόλο που έχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας, όταν συνδυαστούν κατάλληλα μεταξύ τους μας δίνουν πρωτεΐνες εφάμιλλες του κρέατος. Ένας τέτοιος εξαιρετικός συνδυασμός είναι το καστανό ρύζι με τον αρακά και το καλαμπόκι.

Read More

And More