Καστανό ρύζι με μπρόκολο και τσένταρ

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αγαπημένο ρυζάκι με μπρόκολο και λαχταριστό τσένταρ με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 293

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τσένταρ, χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνια καφέ ρύζι άβραστο
  • 450 γραμμάρια μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο.
  • Όταν λιώσει, πρόσθεσε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπέρωσε και ρίξε μέσα το αλεύρι και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν.
  • Σιγά-σιγά ρίξε και το γάλα και άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ανακάτεψε για ένα λεπτό και σβήσε τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
  • Αφού βράσεις το ρύζι και το μπρόκολο, πρόσθεσε την κρέμα τυριού και ανακάτεψε.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε στην κορυφή την παρμεζάνα.
  • Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις με τριμμένα καρύδια.

Tip


Read More

And More