Καστανό ρύζι σαλάτα με κράνμπερις και φέτα

1 ώρα 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα σερβίρεται και κρύα, ως συνοδευτικό ή ως κυρίως πιάτο. Περιέχει τις ευεργετικές ιδιότητες του αναποφλοίωτου ρυζιού μαζί με απροσδόκητα υλικά όπως τα αποξηραμένα κράνμπερις, φέτα και καρύδια!

Συστατικά

  • 3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • μισό φλιτζ. καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζ. ξύδι
  • μισό φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρισε το κρεμμύδι σε 2 κ.σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό, αλατοπίπερο και άφησε να πάρει βράση.
  • Μόλις βράσει, σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 45 λεπτά.
  • Βγάλε το ρύζι από τη φωτιά και άφησέ το να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
  • Σε σαλατιέρα ανάμιξε το ρύζι, τα καρύδια, τα κράνμπερις, τη μία κουταλιά λάδι, το ξύδι, το δυόσμο και τη φέτα.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μίξη από απλό καστανό ρύζι και μακρύκοκκο, αναποφλοίωτο απλά θα χρειαστεί να βράσει λίγο περισσότερο για να μαλακώσει!

Read More

And More