Κατακόκκινη σούπα με πιπεριές Φλωρίνης

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ψητή πιπεριά Φλωρίνης θα κάνει τη σούπα σου τόσο νόστιμη που δεν θα την αλλάζεις με τίποτα… Κρύο, κακοκαιρία και συνάμμα δυσκολία να ανάψεις το καλοριφέρ; Σε χαλεπούς καιρούς επιστρατεύουμε νόστιμα πιάτα. Καυτερή, ζεστή και γεμάτη θρεπτικά συστατικά είναι η σούπα των κακών καιρικών φαινομένων. Το καλύτερο; Έχει μόνο 96 θερμίδες η μερίδα. 

Θερμίδες 96

Συστατικά

  • 2 ντομάτες ψημένες για 10-15 λεπτά στον ατμό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τοματοχυμό
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ψητές (δες πως στην προτεροιμασία)
  • 1 σέλερι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μέτριο καροτάκι
  • 2 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερού με κύβο λαχανικών)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξερό κόλιαντρο & δεντρολίβανο
  • Τριμμένο κύμινο
  • Πιπέρι Καγιέν
  • Λίγο ταμπάσκο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στρώσε τις πιπεριές φλωρίνης σε ταψάκι και ψήσε στο γκριλ του φούρνου με λίγο ελαιόλαδο. Άφησε να μαλακώσουν και να μαυρίσει καλά η φλούδα τους
  • Βγάλε από το φούρνο και καθάρισέ τες. Αφαίρεσε και τα σποράκια και κόψε σε λωρίδες
  • Όσο ψήνονται οι πιπεριές καθάρισε το κρεμμύδι, το καρότο, τα σκόρδα και ψιλόκοψε μαζί με το σέλερι (περισσότερο λευκό μέρος)
  • Σόταρε λίγο το κρεμμύδι με το σέλερι και πρόσθεσε με όλα τα λαχανικά και τη μισή ποσότητα ζωμού στην κατσαρόλα
  • Πρόσυεσε όλα τα μυρωδικά σου και άφησε σκεπασμένο να σιγοβράσει
  • Λιώσε την πιπεριά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και κράτησε τον πολτό στην άκρη
  • Αφού μαλακώσουν και ψηθούν τα λαχανικά σου στην κατσαρόλα στράγγιξε, κρατώντας τον ζωμό
  • Λιώσε σε δόσεις σε ένα μπλέντερ τα λαχανικά σου μαζί με λίγο από τον πουρέ πιπεριάς και με τη βοήθεια του υπόλοιπου ζωμού. Άφησε την πολτοποιημένη σούπα να σιγοβράσει
  • Λιώσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο νερό και ρίξε μέσα στη σούπα σου. Συμπλήρωσε 3/4 χλιαρό νερό ακόμη και ανακάτευε συνεχόμενα
  • Στο τέλος πρόθεσε και το γάλα και άφησε μερικά ακόμη λεπτά να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα
  • Σέρβιρε με λίγο πιπέρι καγιέν

Tip


Read More

And More