Καθαρά Δευτέρα 2016: Μύδια με λευκό κρασί και σκόρδο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει!

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κιλά μύδια ζωντανά (ή κατεψυγμένα) με το κέλυφος
  • 1/3 φλιτζ. ανάμικτα μυρωδικά όπως μαϊντανός, βασιλικός κ.ά. Ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σούπας μαργαρίνη σκληρή σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά και τρίψε με βούρτσα το εξωτερικό κέλυφος των μυδιών για να φύγουν τα “μαλλιά” ή άλλα κολλημένα υλικά(τα κατεψυγμένα μπορεί να μην το χρειάζονται).
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Σιγόβρασε για 5 λεπτά και ρίξε τα μύδια.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και δυνάμωσε τη φωτιά στο δυνατό.
  • Μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια περίπου για 5 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν ξεχώρισέ τα και πέταξέ τα.
  • Ρίξε τα μυρωδικά και τη μαργαρίνη και βγάλε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε σε μεγάλα μπολ αμέσως.

Tip

Μην ξεχνάς ότι αν αγοράσεις φρέσκα μύδια, όσα δεν ανοίξουν κατά το άχνισμα πρέπει να τα πετάξεις!

Read More

And More