Κεφτεδάκια αρνιού με πέστο σταφίδας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά κεφτεδάκια με μπαχαρικά και πέστο από σταφίδες και βότανα

Συστατικά

  • 2 φλ. φύλλα μέντας
  • 3 κ. σούπας ξανθές σταφίδες
  • 1 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • ½ κ γλυκού κύμινο
  • ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
  • ¼ κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 500 gr αρνίσιος κιμάς
  • κυπριακές πίτες, γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τη μέντα με τις σταφίδες, ένα φλιτζάνι μαϊντανό, μισό φλιτζάνι λάδι, μία σκελίδα σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αυγό με το τρίμμα ψωμιού, το κύμινο, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τον υπόλοιπο μαϊντανό, μισή κουταλιά αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και τον κιμά.
  • Όταν ενωθούν τα υλικά, σχημάτισε μικρά μπαλάκια (golf) και μετάφερέ τα σε ένα ταψί και ψήσε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά
  • Μοίρασε το πέστο σε μπολάκια, σέρβιρε πάνω στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και συνόδευσε με τις πίτες και το γιαούρτι.

Read More

And More