Κεφτεδάκια με κιμά και τραχανά

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχουμε διαχειριστεί ξανά τον τραχανά για νηστίσιμα κεφτεδάκια . Εδώ όμως τον προσθέτουμε σε ένα αφράτο ζυμάρι για κλασικά κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά, δίνοντας τους έξτρα γεύση και πολύ πιο αφράτη υφή.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από ελιά ή κιλότο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. σταρένιο γλυκό τραχανά
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα του
  • 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, χωρίς τα σπόρια της και τη φλούδα της
  • 120 γρ. τριμμένη πεκορίνο Ιταλίας
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 8-10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το τηγάνι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τον τραχανά ένα μπολ, περίχυσέ τον με καυτό νερό να τον σκεπάζει και άφησέ τον να μουσκέψει για 20′ λεπτά.
  • Σούρωσέ τον πιέζοντάς τον καλά στο σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά του.
  • Μούλιασε το ψωμί στην τριμμένη ντομάτα για 2-3 λεπτά.
  • Βάλε το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
  • Μόλις κρυώσει λίγο το κρεμμύδι ρίξτο σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά και ζύμωσε. Πρόσθεσε τον τραχανά, το ψωμί μαζί με την ντομάτα, τα αυγά, το βασιλικό, το πεκορίνο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζύμωσε τα υλικά μεταξύ, σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλτο για καμιά ώρα στο ψυγείο.
  • Πλάσε τον κιμά σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια.
  • Ρίξε το αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας ή σε μια πιατέλα και αλεύρωσε τα κεφτεδάκια. Τίναξέ τα να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Ζέστανε αρκετό λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγάνισε τα κεφτεδάκια, ρίχνοντας λίγα-λίγα στο τηγάνι.
  • Γύρισέ τα μερικές φορές με ένα πιρούνι για να ροδίσουν ομοιόμορφα, και βγάλτα να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Tip


Read More

And More