Κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

75 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα αποξηραμένα φρούτα δημιουργούν ένα θρεπτικό κέικ.

Θερμίδες: 199/ μερίδα

Συστατικά

  • 400ml ζεστό μαύρο τσάι
  • 100γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 140γρ. σταφίδες
  • 50γρ. βρώμη
  • 200γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 100γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
  • 50γρ. ξηροί καρποί για την επικάλυψη
  • 1κ. σούπας λιναρόσπορος
  • 1κ. σούπας σουσάμι
  • 2κ. σούπας σουσάμι για την επικάλυψη
  • 25γρ. πασατέμπο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 25γρ. ρικότα ανά άτομο
  • 1 πορτοκαλί κομμένο σε χοντρές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Ρίξε το τσάι σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα σύκα, τις σταφίδες και τη βρώμη.
  • Χτύπησε το αυγό ξεχωριστά και έπειτα ρίξε το μέσα στο μπολ με το πράσινο τσάι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι ολικής, την baking powder, τους ξηρούς καρπούς, το λιναρόσπορο, το σουσάμι και τα πασατέμπο.
  • Ένωσε τα δύο μείγματα.
  • Τοποθέτησε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο και στις άκρες ενός μακρόστενου ταψιού.
  • Ρίξε μέσα το μείγμα και πρόσθεσε από πάνω τους έξτρα ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.
  • Ψήσε για 1 ώρα, στη συνέχεια κάλυψε την κορυφή με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει, κόψε σε 16 φέτες, πρόσθεσε σε κάθε φέτα από 25γρ. ρικότα, μια φέτα πορτοκάλι και απόλαυσε.

Read More

And More