Κέικ λεμονιού με γλάσο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κέικ με άρωμα και γεύση λεμονιού γαρνιρισμένο με γλάσο από λεμόνι.
θερμίδες: 272

Συστατικά

  • Για το κεικ:
  • 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/3 φλυτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ωμά
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι κανόλα
  • Χυμός από μισό λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
  • Γλάσο λεμόνι:
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC και ψέκασε ελαφρά ένα ταψί.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπησε ελαφρά το γάλα σόγιας και το μηλόξυδο, και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, με το μείγμα γάλα σόγιας και το ξύδι, πρόσθεσε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό λεμονιού, και το εκχύλισμα λεμονιού και ανακάτεψε καλά.
  • Κάνε ένα βαθούλωμα στα ξηρά συστατικά και ρίξε μέσα τα υγρά και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 35-40 λεπτά.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Χτύπησε ελαφρά όλα τα υλικά για το γλάσο.
  • Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς, ρίξε από πάνω το γλάσο!

Tip


Read More

And More