Κέικ μανταρίνι χωρίς αλεύρι

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βάζουμε όλο το άρωμα και τη νοστιμιά του μανταρινιού σε ένα κέικ που δεν έχει αλεύρι και έτσι είναι πιο υγιεινό και σαφώς πολύ πιο ιδιαίτερο στη γεύση. Το μυστικό είναι στον ξεχωριστό πολτό από ολόκληρα μανταρίνια που θα φτιάξεις εύκολα και απλά για να δώσεις ένταση και γεμάτη γεύση στο γλυκό σου.

Συστατικά

  • 4-5 μανταρίνια (να πάρεις περίπου 1 φλιτζάνι πουρέ)
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια βρώμη τριμμένη σε αλεύρι
  • 1 κ.σ. baking powder
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Φλούδα από 1 μανταρίνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα μανταρίνια καλά, πέταξε τα φύλλα και βάλε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Άφησε να πάρουν μια βράση για 15′ λεπτά. Πέταξε το νερό και βάλε πάλι φρέσκο, αφήνοντάς το να βράσει για ακόμη ένα τέταρτο της ώρας.
  • Κόψε σε χοντρά κομμάτια – στα τέσσερα – και αφαίρεσε τα κουκούτσια που βλέπεις. Βάλε τα κομμάτια στο μπλέντερ και λιώσε να πάρεις έναν ομοιόμορφο πουρέ. Σταμάτα ανά διαστήματα να ενσωματώσεις τα κομμάτια που μένουν στα τοιχώματα και συνέχισε το χτύπημα.
  • Βάλε το αυγό με τη ζάχαρη σε μπολ και χτύπησε στο μίξερ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη βρώμη τριμμένη σε αλεύρι, συμπλήρωσε τον πουρέ μανταρίνι και το baking powder και χτύπησε να γίνουν ένα σώμα.
  • Βουτύρωσε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ και στρώσε το μείγμα σου καλά. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45′ με 50′ λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάλε το κέικ, άφησε να κρυώσει 10′ λεπτά και ξεφόρμαρε.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και λεπτές γιρλάντες από τη φλούδα του πορτοκαλιού και σέρβιρε.

Tip

Ρώτησε τον μανάβη σου ή στη λαϊκή ποια μανταρίνια δεν έχουν κουκούτσια, για να μην παιδεύεσαι να τα αφαιρείς από τον πουρέ σου!

Read More

And More