Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο και καρύδια

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εύκολο και αφράτο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο από καρύδια και πορτοκάλι. Γευστικό, light και ιδανικό για να συνοδεύσει το κέικ σου.
Θερμίδες: 176/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 1+3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2φλ. στέβια
  • 3/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
  • 3κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για το γλάσο:
  • 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2κ. γλυκού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  • Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά.
  • Πρόσθεσε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
  • Ανακάτεψε προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
  • Ψέκασε ένα ταψί 20x10 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι και άδειασε το μείγμα για το κέικ.
  • Ψήσε το κέικ για 45 λεπτά περίπου.
  • Αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Για το γλάσο, συνδύασε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Περίχυσε με το γλάσο το κέικ και πασπάλισε με τα καρύδια.
  • Κόψε το κέικ σε 14 κομμάτια.

Tip


Read More

And More