Κέικ ταψιού με μπανάνα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

“Μπανανόπιτα” με καραμελωμένες μπανάνες

Συστατικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 8 κ. σούπας βούτρο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. γάλα πλήρες
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
  • Κόψε τις μπανάνες καθέτως στη μέση και τακτοποίησέ τες σε μια σειρά στο ταψί.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά και ανακάτεψε ώστε να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
  • Ρίξε την καραμέλα πάνω από τις μπανάνες και άφησε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε στα στερεά υλικά τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και χτύπησέ τα με το μίξερ για τρία λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και την καραμέλα και ψήσε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει για 15 λεπτά σε μια σχάρα πριν σερβίρεις.

Read More

And More