Κέικ ζυμαρικών

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έχεις δει μακαρόνια γεμιστά, μακαρόνια στο φούρνο ή στην κατσαρόλα! Αλλά αυτή η συνταγή είναι κάτι που δύσκολα το βλέπεις… Λεπτό σπαγγέτι και ολόφρεσκα υλικά σε φόρμα του κέικ. Πριν το δοκιμάσω δεν θα το πίστευα! Κι επειδή δεν πρόλαβα να πάρω τη συνταγή, εκεί που το δοκίμασα, εμπιστεύτηκα τον Jamie Oliver για εσένα. Καλή όρεξη…

Συστατικά

  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 100γρ. ανάμεικτο μαλακό τυρί μπρι, καμαμπέρ κτλ σε κυβάκια
  • 200 γρ. τρυφερό σπανάκι (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 400 γρ. σπαγγέτι βρασμένο
  • Ένα κυβάκι βούτυρο
  • Λίγο φρέσκο φασκόμηλο (μόνο τα φυλλαράκια του)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC
  • Χτύπησε την κράμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το τυρί cheddar, το περισσότερο από το μπρι με το καμαμπέρ, το σπανάκι, την πιπεριά, τις λιαστές ντοματες και το σπαγγέτι. Ανάμειξε απαλά
  • Λιώσε το βούτυρο και ράντισε με αυτό τα τοιχώματα της φόρμας. Ένα βαθύ ταψάκι 35 εκατοστών είναι καλό ή μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στο κέντρο
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, όταν και θα δεις να γίνεται τραγανό στην επιφάνεια. Βγάλε από το φούρνο και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνε μικρές τρυπούλες και “σφήνωσε” εκεί τα φυλλαράκια φασκόμηλου, αφού τα ραντίσεις με λίγο ελαιόλαδο. Πίεσε στις εσοχές και τα μικρά κομματάκια μπρι που κράτησες
  • Βάλε και πάλι στο φούρνο για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί. Αφησε μερικά λεπτά έξω από το φούρνο να σταθεί και ξεφόρμαρε
  • Σέρβιρε σε κομμάτια συνοδεία φρέσκια πράσινης σαλάτας

Tip


Read More

And More