Κεμπάπ λαχανικών με χαλούμι και ταχίνι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

 

Μια συνταγή που φαίνεται να έχει κρέας… αλλά δεν έχει. Είναι γευστική και μπορεί να συνοδεύσει τα πάντα ή να την απολαύσεις για βραδινό.

Θερμίδες: 250/ μερίδα

 

Συστατικά

 

  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 110γρ. χαλούμι σε φέτες (περίπου 8 κομμάτια)
  • 2κ. σούπας ταχίνι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Κόλιαντρο για το σερβίρισμα
  • 4 ξύλινα καλαμάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Μία ώρα πριν από το μαγείρεμα, μούλιασε 4 τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
  • Άναψε το γκριλ σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία.
  • Τρίψτε τις γλυκοπατάτες καλά και κόβουμε σε 1/4″ παχιά κύκλους.
  • Βράσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες, για 4-5 λεπτά.
  • Πέρασε τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και το χαλούμι στα ξύλινα καλαμάκια, χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια του χαλουμιού ανά σουβλάκι.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε ελαφρά το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το αλάτι.
  • “Βούρτσισε” τα σουβλάκια με τη σάλτσα, κρατώντας μερική στην άκρη για μετά το ψήσιμο.
  • Τοποθέτησε τα κεμπάπ σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 5 λεπτά.
  • Πασπαλίστε τα κεμπάπ με κόλιανδρο και σάλτσα.
  • Σέρβιρε 2 κεμπάπ σε κάθε πιάτο.

Read More

And More