Κινέζικο fried rice

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το πιο απλο, αλλά και νόστιμο πιάτο από την κινέζικη κουζίνα! Ετοίμασέ το και απόλαυσέ το στο λεπτό…

Συστατικά

  • 1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. σογέλαιο, ή όσο χρειάζεται
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce, αναλόγως με τη γεύση που θέλετε
  • Προαιρετικα – Κομματάκια βραστού κοτόπουλου ή βραστές γαρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ρύζι σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλό θα ήταν να τα σουρώσεις πριν παραβράσουν
  • Άφησε το ρύζι στην άκρη να κρυώσει
  • Καλύτερο θα ήταν να το ετοιμάσεις σε wok, αν πάλι δεν έχεις δοκίμασε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Βάλε 2 κ.σ. λάδι να κάψει και πρόσθεσε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν σαν σπασμένη ομελέτα
  • Αφαίρεσε τα αυγά και καθάρισε το τηγάνι, βάλε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το ρύζι και το κρεμμυδάκι και σόταρε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Πρέπει να γίνει σπιρωτό
  • Πρόσθεσε την σος σόγιας και αφού ζεσταθεί όλο το μέιγμα καλά και επίστρεψε την ομελέτα και σέρβιρε
  • Αν θέλεις πρόσθεσε το ψημένο κοτόπουλο και τις γαρίδες

Tip

Μυστικά για τέλειο σπιρωτό ρύζι εδώ

Read More

And More