Κινέζικο κοτόπουλο με πράσινο κάρι

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γιατί το κοτόπουλο αγαπάει την ανατολίτικη κουζίνα! Μαύρο ρύζι, μπόλικα λαχανικά και ένα ξεχωριστό πράσινο κάρυ θα σου δώσουν ένα κυρίως πιάτο εξαιρετικό για ανατολίτικες θεματικές βραδιές! 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας light, χωρίς ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 2-3 κ. σ. πάστα από πράσινο κάρι
  • 2 κ.γ. κορνφλάουερ
  • 1 κ.γ. Ξύσμα λεμονιού
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένι σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • ¾ φλιτζανιού καρότα κομμένα ζουλιέν
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 350 γρ. μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό καστανό ρύζι basmati ή καστανό ρύζι
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Μαγειρικό σπρέυ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε τη σος ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα καρύδας, το ζωμό, την πάστα κάρι, το κορνφλάουερ και το ξύσμα. Βάλτη στην άκρη
  • Ψέκασε ένα τηγάνι γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέυ. Ζέστανέ τα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίξε την πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγείρεψε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα καρότα και το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά. Βγάλε τα λαχανικά από το γουόκ
  • Αφαίρεσε το λίπος από το κοτόπουλο και κόψτο σε μπουκιές
  • Βάλε το λάδι στο γουόκ και ρίξε το κοτόπουλο. Μαγείρεψε σε μέτρια ως υψηλή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο
  • Κατέβασε από τη φωτιά μέσα στο γουόκ και ρίξε τη σως ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά
  • Πρόσθεσε τα λαχανικά και ανακάτεψε όλα τα υλικά με τη σος. Μαγείρεψε περίπου άλλα 2 λεπτά
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω στο μαγειρεμένο ρύζι πασπαλίζοντας με κόλιανδρο

Tip


Read More

And More