Κινέζικο ρύζι με μοσχάρι και μπρόκολο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια συνταγή που σίγουρα θα έχεις απολαύσει σε κάποιο κινέζικο εστιατόριο. Τώρα μπορείς να τη δημιουργήσεις και μόνη σου, αποφεύγοντας τις πολλές θερμίδες, το αλάτι και τα λιπαρά.
Θερμίδες: 150/ μερίδα

Συστατικά

  • 3κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/2φλ.+ 2κ. σούπας νερό
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 450γρ. μοσχάρι, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4φλ. μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/3φλ. soy sauce με μειωμένο αλάτι
  • 2κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • Λίγο βρασμένο ρύζι basmati για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και το σκόρδο σε σκόνη μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε τα κομματάκια μοσχαριού και ανακάτεψε.
  • Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το μοσχάρι και 1 κουταλιά της σούπας λάδι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμο.
  • Αφαίρεσε το μοσχάρι από το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το μπρόκολο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά.
  • Επέστρεψε το μοσχάρι στο τηγάνι.
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα σόγιας, τη μαύρη ζάχαρη, το τζίντζερ, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και το υπόλοιπο νερό και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Σέρβιρε το μείγμα πάνω από το ρύζι προσθέτουμε στο τηγάνι. Cook και αναδεύεται επί 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι και μοίρασε σε 4 πιάτα το γεύμα.

Tip


Read More

And More