Κινόα με ρόκα, λιαστή ντομάτα και dressing λεμονιού

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Μια συνταγή που μπορεί να σου θυμίσει ταμπουλέ, αλλά είναι δημιουργημένη με κινόα.

Θερμίδες: 293/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σαλάτα:
  • 1φλ. κινόα
  • 1/3φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2φλ. ψιλοκομμένη ρόκα
  • 1/3φλ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1/4κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Για το dressing:
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Κόκκινο και μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Βράσε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Για το dressing:
  • Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Για τη σαλάτα:
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και το αλάτι και σόταρε για λίγα λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τη μαγειρεμένη κινόα, τα αμύγδαλα, τη ρόκα, τις λιαστές ντομάτες και ρίξε από πάνω το dressing.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα.

Read More

And More