Κις λορέν με ζουμερά ντοματίνια και βασιλικό

Κις λορέν με ζουμερά ντοματίνια και βασιλικό | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
1 ώρα 20 λεπτά

Εναλλακτική και δροσερή κις λορέν με... άρωμα caprese

Συστατικά
  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 120 gr μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας
  • 300 gr ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Άπλωσε τη ζύμη της τάρτας σε μια ταρτιέρα και με ένα πιρούνι τρύπησέ την ελαφρώς.
  • Ψήσε τη ζύμη για 10 με 15 λεπτά.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και πρόσθεσε το βασιλικό.
  • Άφησε τη ζύμη να κρυώσει για 10 λεπτά και σε ένα μπολ ανακάτεψε τα κομμένα ντοματίνια με το βαλσαμικό και το αλάτι.
  • Χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μοίρασε τα μπαλάκια μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη.
  • Ρίξε το μείγμα αυγών πάνω από τη μοτσαρέλα και ψήσε για 45 λεπτά με μία ώρα.
  • Άφησε να σταθεί για πέντε λεπτά και πρόσθεσε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ