Κοκκινιστά καλαμάρια της κατσαρόλας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμα καλαμαράκια αλά “στιφάδο” με κόκκινη σάλτσα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 3/4 φλ. ντοματοπολτός
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 kg καλαμάρια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά ζέστανε το λάδι.
  • Τσιγάρισε τα σκόρδα κομμένα στα τέσσερα για περίπου δύο λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, το κρασί, το θυμάρι, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες.
  • Μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά και σέρβιρε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ή πλούσιο πιλάφι αρωματισμένο με σκόρδο.

Read More

And More